Orta Anadolu’nun yerel şivesinde hal hatır sormak amacıyla kullanılan “noriyon” sözcüğü Nevşehir merkezli yerel bir firma tarafından özgün bir gazoz markasına dönüştürüldü.
“Soğuk iç, gadasını aldığım” sloganıyla tüketiciyle buluşan Noriyon Gazoz yöresel kültürü modern bir marka anlayışıyla harmanlayarak kısa sürede ilgi gördü. Üretici firma tarafından yapılan açıklamada markanın halk arasında olumlu karşılık bulduğu ve ilerleyen dönemde Anadolu şivesinde yer alan farklı kelimelerin de markalaştırılmasının hedeflendiği ifade edilmekte.
Halk arasında “nörüyon” şeklinde de telaffuz edilen bu kelime samimi bir hal hatır sorma ifadesi olarak biliniyor. Markanın sloganında yer alan “gadasını aldığım” sözü ise Anadolu kültüründe “derdine ortak olayım” anlamına geliyor.
Orta Anadolu’nun yanı sıra Azerbaycan’da da kullanılan noriyon kelimesinin markaya sıcaklık, neşe ve mizahi bir kimlik kazandırdığı belirtiliyor. Bu doğrultuda Noriyon Gazoz’un önümüzdeki dönemde Azerbaycan pazarında da satışa sunulması planlanıyor.
Noriyon markasını Bir Balkan Esintisi’ne tanıtan Taşdemir Ailesi’ne teşekkür ederiz.









