Türkiye GeziYaşam

0

8. Altınkepenk Anadolu’dan Balkanlara Üreten Kadınlar Uluslararası Kısa Film Yarışması Gerçekleştirildi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Derneği tarafından düzenlenen 8. Altınkepenk Anadolu’dan Balkanlara Üreten Kadınlar Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın temelinde üreten kadınlar konu alınırken kadınların üretime ve girişimciliğe teşvik edilmesi istenmekte.

Anadolu ve Balkan coğrafyalarındaki kadınların ekonomik kalkınmadaki yerini anlatan kısa filmlerin yarıştığı etkinlikte kadınları onurlandırmak ve mevcut kadın işgücü potansiyelini daha üst seviyelere taşımak hedeflenmekte.

TİKA-Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destek verdiği  yarışmanın başvurularında yaş sınırı olmamasının nedeni ise sinemaya meraklı tüm kişileri katılmaya teşvik etmek.

Bu defa Balkanların hinterlanda ilave edilmesindeki faktörler; Osmanlıdan kalan ünsiyetle coğrafi ve inanç yakınlığımızın bu iki bölge insanının hayatlarının benzeşmesi olmuş. Her iki coğrafyada da üretmek ve çalışmak tarih boyu önemsenmiş ve övülmüştür. Yarışma vesilesiyle yetenekli kişilerin keşfedilmesine yardımcı olmak ise hedeflerden bir diğeri olmuş.

Kadınların birliktelik, beraberlik ve takım çalışmalarını geliştirmek, onların bu kavramlara özendirmesiyle üretim imkânlarına sahip farklı ülkelerdeki kadınların birbirlerine iş fikirleri sunabilmelerini sağlayan oluşumu Bir Balkan Esintisi Ailesi olarak önemsiyor, Anadolu ve Balkanlar arasındaki köprülerden biri olacağını, ülkeler arası dostluğa katkı sunacağınız umut ederek yarışmanın kazananlarını içeriğimize ilave ediyoruz.

 

Bizden Haberdar Olun!

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed